Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα κοντά στις δράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων

Οικολογική Δυτική Ελλάδα          
Πάτρα 3 Μαΐου  2014

Οικολογική Δυτική Ελλάδα:
Κοντά στις δράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων

Κοντά στις εκδηλώσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεις της Πάτρας βρέθηκε το διήμερο 2 και 3 Μαΐου η Οικολογική Δυτική Ελλάδα, τιμώντας της ουσιαστική τους δράση για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.



Την Παρασκευή 2 Μαΐου ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Κανέλλης, ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Β. Κουμπούρας και ομάδα υποψηφίων παρακολούθησαν την αφιερωμένη στον οικοτουρισμό και τις προστατευόμενες περιοχές εσπερίδα της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
Στην τοποθέτησή του ο Γ. Κανέλλης τόνισε ότι πέραν της ανάγκης για πραγματική και όχι προσχηματική προστασία των προστατευομένων μας περιοχών, που αποτελούν τον μεγαλύτερο πλούτο της Δυτικής Ελλάδας, επείγον είναι να ολοκληρωθεί η προστασία τους  με έκδοση προεδρικών διαταγμάτων και για τα όρη Παναχαϊκό και Ερύμανθο καθώς και για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Στην περίπτωση του τελευταίου υπενθύμισε την κίνηση δικαστική διαδικασίας στο Ευρωκοινοβούλιο σε βάρος της χώρας μας για ανοχή βλαπτικών για την περιοχή δραστηριοτήτων, που αν δεν αντιμετωπιστεί με έγκαιρη δημιουργία περιφερειακού πάρκου,  θα σημάνει πρόστιμο 40.000 ευρώ την ημέρα για τη χώρα μας.
Όσον αφορά τον οικοτουρισμό, τόνισε ότι αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο ενός συνολικού σχεδιασμού που να αναδεικνύει από κοινού το φυσικό πλούτο, τα αρχαιολογικά στοιχεία και τη σύγχρονη ζωή των πόλεών μας, αν θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην Δυτική Ελλάδα.

Το Σάββατο 3 Μαϊου το πρωί ο επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας Γιώργος κανέλλης, ο υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Β. Κουμπούρας και ο υποψήφιος Μιχάλης Κοντογιάννης επισκέφθηκαν, στην οδό Ρ. Φεραίου, στην Πάτρα, το περίπτερο του Δικτύου Φορέων κατά της Ηχορρύπανσης και συγχάρηκαν τα μέλη των περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων της Πάτρας, που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό για την ανάγκη αντιμετώπισης του σοβαρού κινδύνου για την υγεία που αντιπροσωπεύει ο αστικός θόρυβος.
Θέση της Οικολογικής Δυτ. Ελλάδας, τόνισε ο Γ. Κανέλλης, είναι ότι οι αρχές πρέπει να είναι αυστηρές και χωρίς διακρίσεις στην αντιμετώπιση του θορύβου τόσο από την κυκλοφορία όσο και από επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η συστηματική αντιμετώπιση του  αστικού θορύβου, θα είναι ένα σημαντικό βήμα ανόδου της ποιότητας ζωής και της ευρωπαϊκής ταυτότητας των πόλεων της περιφέρειάς μας, πρόσθεσε.

Γιώργος Κανέλλης
Περιφ. Σύμβουλος, υποψ. Περιφερειάρχης με την Οικ. Δυτ. Ελλάδα

Τηλ.επικ. 6972902750


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου