Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εκδήλωση για την ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ - 8 Μαϊου 2014

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΧΑΙΑΣ  -  ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 

Δελτίο τύπου

Πάτρα 6 Μαΐου 2014

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΧΑΙΑΣ και η περιφερειακή παράταξη
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ συνδιοργανώνουν εκδήλωση – συζήτηση με θέμα : «Οικολογική Καινοτομία: Δεν περιμένουμε – αλλάζουμε πορεία!».

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 8 Μαίου, από τις  11:00 ως τις 13:00 στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου και Ζαΐμη στην Πάτρα.
Εισηγήτρια του θέματος θα είναι η  Δρ. Νίκη Λαμπροπούλου, εκπαιδευτικός και σύμβουλος σε προγράμματα καινοτομίας, υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους και υποψήφια περιφ. Σύμβουλος με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα.
Θα ακολουθήσει διάλογος και τοποθετήσεις από το κοινό.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο της εκδήλωσης:
Η Οικολογική Καινοτομία είναι Καινοτομία που ευνοεί την Αειφόρο Ανάπτυξη. Η έξοδος από την κρίση δε συμβαίνει σε βάθος χρόνου αλλά προς διαφορετική κατεύθυνση
Όταν η καινοτομία βασίζεται στη συλλογικότητα, όσον αφορά το σπίτι μας, τον πλανήτη γη και τους κατοίκους του, και υποστηρίζει την οικολογική συνείδηση, τότε αναπτύσσεται η οικονομία και η αειφόρος ανάπτυξη. 

Σήμερα υπάρχουν πολλά παραδείγματα αντιμετώπισης κρίσιμων οικονομικών συνθηκών μέσω της καινοτομίας, με την εφαρμογή νέων και διαφορετικών λύσεων και διαδικασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως επίσης και με τη δημιουργία οικονομικών λύσεων χωρίς την προϋπόθεση προϋπάρχοντος κεφαλαίου.
Η Οικολογική Καινοτομία είναι το πιο σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που δίνει σήμερα στον καθένα, και κυρίως στους νέους Έλληνες, την ευκαιρία και δυνατότητα για πρόοδο και ανάπτυξη. Επίσης αναφέρεται στη δυνατότητα να εκτιμήσει το ταλέντο και τα κίνητρα των εργαζομένων με την αξιοποίηση της επινοητικότητα των ανθρώπων για τη δημιουργία νέας γνώσης, υπηρεσιών, διαδικασιών και προϊόντων με πλήρη επίγνωση της κατάστασης του πλανήτη που ζούμε. Έτσι, αυτή η ομιλία στοχεύει στο να δώσει μια γενική επισκόπηση του θέματος και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κατανόηση της Οικολογικής Καινοτομίας σε όσους έχουν ανάγκη, όχι μόνο τους ειδικούς. 

Αρχικά η ομιλία περιλαμβάνει παραδείγματα σε ελληνικό και παγκόσμια επίπεδο, τις μεσολαβητικές διαδικασίες και προτάσεις για λύσεις, τη συνοπτική παρουσίαση μεθόδων δημιουργίας ιδεών, τις αρχές Διαχείρισης της Οικολογικής Καινοτομίας, διαφορετικές προσεγγίσεις και στρατηγικές, καθώς και τη διαδικασία πρακτικής εφαρμογής της όπως και πηγές ευκαιριών για καινοτομικά προϊόντα. Έμφαση θα δοθεί στην Ανοικτή και Κοινωνική Οικολογική Καινοτομία.
Επίσης, αναφέρεται σε άλλα θέματα όπως η καινοτομία στην αγορά, το μάρκετινγκ για την καινοτομία, η έξυπνη εκμετάλλευση των πνευματικών δικαιωμάτων, η ηθική επένδυση καθώς και η υποστήριξη της καινοτομίας από την ηγεσία. Τέλος, θα επακολουθήσει συζήτηση για τις ευκαιρίες και το αντίκτυπο της Οικολογικής Καινοτομίας στην περίοδο κρίσης που ζούμε.



*Βιογραφικό
:* Η Νίκη Λαμπροπούλου είναι εκπαιδευτικός και ερευνήτρια συλλογικής νοημοσύνης, σύμβουλος σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα καινοτομίας, διαχειρίστρια με πιστοποίηση PRINCE2 και ερευνήτρια στην Aλληλεπίδραση Ανθρώπου Μηχανής. Το ενδιαφέρον της είναι στην Καινοτομία μέσω της Συλλογικής Νοημοσύνης και Συμπαντικής Οικολογικής Οικονομίας. Είναι κάτοχος πτυχίου και διπλώματος Παιδαγωγικής από την Ακαδημία Τριπόλεως και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει Mάστερ στη χρήση των Η/Υ στην Εκπαίδευση από το Ινστιτούτο εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και διδακτορικό στο London South Bank University. Έχει εργαστεί ως δασκάλα, ερευνήτρια, σύμβουλος ποιότητας και διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Σήμερα διδάσκει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και είναι συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Πατρών. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να να διδάσκει Γιόγκα και να βρίσκει ιδέες για ανακαλύψεις και καινοτομίες.

----------------------
Συλλογικότητα – Οικολογία – Καινοτομία – Οικονομία
. 
Σκέψου ΣΟΚΟ!

Περισσότερα για την εισηγήτρια : http://www.nikilampropoulou.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου