Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Αγώνας με αισιοδοξία και πίστη για τις οικολογικές προτάσεις και στην Ηλεία!

https://www.youtube.com/watch?v=-bilPbxUDck 

Οικολογική Δυτική Ελλάδα          
Πύργος  11 – 5 – 2014
Δελτίο τύπου
Η παρουσίαση θέσεων και υποψηφίων της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο Ηλείας
Αγώνας με αισιοδοξία και πίστη για τις οικολογικές προτάσεις και στην Ηλεία!




«Η ψήφος στην ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ αξίζει, γιατί η οικολογική ματιά δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη - η συμφιλίωση με την φύση που μας τρέφει είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε ένα βιώσιμο αύριο. Στηρίζουμε την αισιοδοξία μας για μια νέα εκλογική μας επιτυχία, στη δουλειά μας όλης της τριετίας που πέρασε και όχι μόνο στην προεκλογική εκστρατεία».
Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνέντευξης τύπου που έδωσαν στον Πύργο, το μεσημέρι της Κυριακής, για την παρουσίαση των θέσεων και του ψηφοδελτίου Ηλείας της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας», ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού Γιώργος Κανέλλης και οι υποψήφιοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Ο Γιώργος Κανέλλης τόνισε πως. «είχαμε μια παραγωγική θητεία στο πρώτο αιρετό περιφερειακό Συμβούλιο, στη διάρκεια της οποίας και μέσα αλλά και έξω από αυτό υπερασπισθήκαμε τους στόχους της βιώσιμης αναζωογόνησης της υπαίθρου, της στροφής στην πραγματική οικονομία, ιδιαίτερα στο γεωργικό τομέα με τρόπο που να σέβεται τις αντοχές της φύσης και των φυσικών πόρων, της ανυποχώρητης προστασίας των δημοσίων αγαθών, της υπεράσπισης των απλών ανθρώπων έναντι ισχυρών συμφερόντων. Μιλήσαμε για τις ακτές και τη διάβρωσή τους αλλά  και την σύνδεση του προβλήματος με τις ληστρικές αμμοληψίες στα ποτάμια, παρεμβήκαμε σε περιπτώσεις ρύπανσης  όπως από λύματα ελαιοτριβείων στην Ηλεία, υπερασπισθήκαμε τους αγρότες της κοιλάδας του Αχελώου απέναντι στην μεγαλοεταιρία ΤΕΡΝΑ, πιέσαμε για την διατήρηση σχολείων στις ορεινές περιοχές, παλέψαμε για λίμνες και ποτάμια, σταθήκαμε αυστηροί απέναντι στις εξορύξεις σε στεριά και θάλασσα».
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γουβιάς, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι. «η Οικολογική Δυτική Ελλάδα, ως συνδυασμός, όσο και ως πολιτικός χώρος παρεμβήκαμε έγκαιρα και όχι αφού τα προβλήματα οδηγούνταν σε αδιέξοδο όπως συνέβη στα ζητήματα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ηλεία, στις Λίμνες Βώλακος, της ανάγκης ανθρώπινης μεταχείρισης των μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα, της ρύπανσης χειμάρρων όπως ο Γκουρλέσσας του Δήμου Ήλιδας, της υπεράσπισης του τουριστικού μέλλοντος της Ηλείας έναντι των κινδύνων από θαλάσσιες εξορύξεις πετρελαίου. Υπογραμμίζω την τολμηρή, θετική μας πρόταση για τον μερικό οικολογικό επαναπλημμυρισμό των Λιμνών Μουριάς και Αγουλινίτσας, για να ανοίξουν νέες προοπτικές για άγρια ζωή, τουρισμό, αλιεία και την απόφαση μας να στηρίξουμε την προοπτική ένταξης της πρώτης στο νέο ΕΣΠΑ. Όσον  αφορά την ποιότητα ζωής, ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην δημιουργία υποδομών για τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ και την βιώσιμη καθημερινότητα τους, στην διαφύλαξη του αιγιαλού ελεύθερου και προσβάσιμου σε όλους. Σε σχέση με το περιβάλλον υπογραμμίζουμε την ανάγκη για την προστασία των περιοχών NATURA (Φολόη, Κοτύχι, Καϊάφας) και την άμεση δημιουργία του Περιφερειακού πάρκου στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Πιστεύουμε ότι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας την τριετία που πέρασε και σε αυτό βασίζουμε την αισιοδοξία μας»... κατέληξε.
Παρέστησαν και έκαναν σύντομες τοποθετήσεις οι υποψήφιοι Καρλής Ηλίας - Ανδρέας, τεχνικός Υπολογιστών (Πύργος), Λαμπροπούλου Νίκη, διδάκτωρ εκπαιδευτικός (υποψήφια και για το Ευρωκοινοβούλιο με τους Οικολόγους Πράσινους, με καταγωγή από το Πελόπιο), Μάλλιος Δημήτρης, συνταξιούχος τραπεζικός (Κρέστενα), Πατσός Παναγιώτης, αγρότης (Βαρθολομιό), Σακκούλης Νίκος, ηχολήπτης (Πύργος), Τουμπέκης Χρήστος, κοινωνικός λειτουργός (Πύργος),Χαριτοπούλου Βάσω, Οικονομολόγος (Φολόη) και Χέλμη Αγγελική, νέα αγρότισσα (Πύργος).
Οι υποψήφιοι  εξέφρασαν συλλογικά αισιοδοξία και πίστη στην αναγκαιότητα της οικολογικής παρουσίας στους θεσμούς και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σημειώνεται ότι το ψηφοδέλτιο στην Ηλεία περιλαμβάνει και τουςΧριστακόπουλο Σπύρο, τεχνικό αλουμινίου, Μαστοροπούλου Χριστίνα, εκπαιδευτικό, Στεφανόπουλο Παναγιώτη, φοιτητή και Τσαγκανέλλια Μαρία, κομμώτρια.
Εκτός της παρουσίασης στον Πύργο, το πρωί της Κυριακής ο υποψ. Περιφερειάρχης με την «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» Γιώργος Κανέλλης, μαζί με την υποψήφια Νίκη Λαμπροπούλου επισκέφθηκαν το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σύνθεση και Δημιουργία» του Τάκη Λαϊνά στα Λεχαινά, τον οποίο ο χώρος της πολιτικής οικολογίας στηρίζει και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
 ===============

ΛΕΖΑΝΤΕΣ Φωτογραφιών
 1 ) Από την παρουσίαση των υποψηφίων της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» στον Πύργο. Διακρίνονται ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Κανέλλης, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γουβιάς και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Ηλείας.
2) Στο μέσο της φωτο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γουβιάς, με τον επικεφαλής της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» Γιώργο Κανέλλη και την υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλο (και υποψήφια Ευρωβουλευτή με τους Οικολόγους Πράσινους») Νίκη Λαμπροπούλου.

3) Ομάδα υποψηφίων της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» στην πλατεία Νικάκη, στον Πύργο όπου και έγινε η παρουσίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου