Οι υποψήφιοι μας - εκλογές Μαΐου 2014

1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΛΕΙΑΣ
Γουβιάς Γιώργος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας


Ο Γιώργος Γουβιάς γεννήθηκε (1972) και μεγάλωσε στον Πύργο όπου ζει με την σύντροφο του Μαρία Πλάγου και τις δυο κόρες τους. Από τα το 1996 έως το 2002 εργάστηκε σε διάφορα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, περιοδικά, τηλεόραση) στην Αθήνα. Από το 2002 εργάζεται στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» (και την ιστοσελίδα Patrisnews.com) καλύπτοντας θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Ψυχαγωγίας, Περιβάλλοντος, Φιλοζωίας (είναι μέλος του Δ.Σ. στον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου) κ.α. Ήταν υποψήφιος με τους Οικολόγους Πράσινους στις βουλευτικές εκλογές του 2009 και του 2012 (Μάιο και Ιούνιο) και στις Περιφερειακές του 2010 με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα. Από το Φθινόπωρο του 2012 είναι Συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων της Ηλείας.
Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι
 Καρλής Ηλίας-Αντρέας
Γεννήθηκε (1989) και μεγάλωσε στον Πύργο. Είναι απόφοιτος Δ.Ι.Ε.Κ. (τομέας Ηλεκτρονικής) ενώ απασχολείται ως Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μηχανών Γραφείου στο Πολύκεντρο του Δήμου Πύργου. Συμμετέχει στις δράσεις του Ελεύθερου Κοινωνικού Πολυχώρου «ΔΕΞΑΜΕΝΗ» στον Πύργο και λάτρης της ποδηλασίας.


 Λαμπροπούλου Νίκη
Η Νίκη Λαμπροπούλου κατάγεται από το Πελόπιο και είναι εκπαιδευτικός και ερευνήτρια συλλογικής νοημοσύνης, σύμβουλος σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα καινοτομίας, διαχειρίστρια με πιστοποίηση PRINCE2 και ερευνήτρια στην Aλληλεπίδραση Ανθρώπου-Μηχανής. Το ενδιαφέρον της είναι στην Καινοτομία μέσω της Συλλογικής Νοημοσύνης υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους
και Συμπαντικής Οικολογικής Οικονομίας. Είναι κάτοχος πτυχίου και διπλώματος Παιδαγωγικής από την Ακαδημία Τριπόλεως και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει Mάστερ στη χρήση των Η/Υ στην Εκπαίδευση από το Ινστιτούτο εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και διδακτορικό στο London South Bank University. Έχει εργαστεί ως δασκάλα, ερευνήτρια, σύμβουλος ποιότητας και διαχειρίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Σήμερα διδάσκει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και είναι συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Πατρών. Στον ελεύθερό της χρόνο της αρέσει να διδάσκει Γιόγκα και να βρίσκει ιδέες για ανακαλύψεις και καινοτομίες. Εκτός από την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» η Νίκη Λαμπροπούλου είναι και

Μάλλιος Δημήτρης
Ο Δημήτρης Μάλλιος γεννήθηκε στο Αθαμάνιο Άρτας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική. Κατοικεί μόνιμα στα Κρέστενα από το 1975 και είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Αθανασοπούλου, έχοντας δύο παιδιά. Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος και σήμερα αρθρογράφος στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ». 


 Μαστοροπούλου Χριστίνα
Η Χριστίνα Μαστοροπούλου κατάγεται από την Κρέστενα. Είναι μουσικός με πτυχία κιθάρας, ωδικής και αρμονίας και πριν διοριστεί στην δημόσια εκπαίδευση παρέδιδε επί χρόνια μαθήματα κιθάρας. Εργάζεται στην Πάτρα και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας αλλά και του πολιτισμού στην Ηλεία.

Πατσός Παναγιώτης
Ο Παναγιώτης Πατσός γεννήθηκε στο Βαρθολομιό το 1956. Είναι αγρότης και πατέρας μιας ανήλικης κόρης. Δραστηριοποιείται από χρόνια στον χώρο της πολιτικής Οικολογίας και στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα των Οικολόγων Εναλλακτικών και των Οικολόγων Πράσινων ενώ συμμετείχε στο συνδυασμό της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Είναι ενεργό μέλος του τοπικού αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στα τοπικά περιβαλλοντικά και πολιτιστικά πράγματα, συμμετέχοντας σε ανάλογες κινήσεις και  αρθρογραφώντας στον τοπικό Τύπο.


 Σακκούλης Νίκος
Ο Νίκος Σακκούλης γεννήθηκε κατάγεται από την Ανάληψη Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας και ζει μόνιμα στον Πύργο. Είναι παντρεμένος με την Christine Bourgougnon και έχουν μία κόρη. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από τα ιδρυτικά μέλη της Θεατρικής Ομάδας Πύργου με συνεχή παρουσία και αρκετές επί σκηνής συμμετοχές καθώς και με τεχνική υποστήριξη (σκηνικά-φώτα) στην ομάδα αλλά και σε πάμπολλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο, την Ηλεία και όλη την Ελλάδα. Βασικόστέλεχος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Είναι μέλος της κίνησης πολιτών για τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς και μέλος του ΔΣ του Ελεύθερου Κοινωνικού Πολυχώρου «ΔΕΞΑΜΕΝΗ» στον Πύργο. Ήταν υποψήφιος στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 στον συνδυασμό «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» και στις βουλευτικές του 2012 με τους Οικολόγους Πράσινους.


Τουμπέκης  Χρήστος

Ο Χρήστος Τουμπέκης γεννήθηκε (1973) και μεγάλωσε στον Πύργο. Σπούδασε στην Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Κρήτης με ειδικότητα κοινωνικός λειτουργός. Είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος με ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Είναι στέλεχος του Συμβουλευτικού Σταθμού του τμήματος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής ενότητας Ηλείας. Έχει εργαστεί στο ΚΑΠΗ του πρώην Δήμου Τριανδρίας Θεσσαλονίκης με σκοπό την πρόληψη και αποκατάσταση των προβλημάτων της κοινωνικής και ψυχικής σφαίρας των ηλικιωμένων,  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την ενίσχυση της πρόσβασης και φοίτησης στην προσχολική αγωγή των παιδιών Ρομά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ανέργων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό και ως εκπαιδευτής ενηλίκων σε προγράμματα διαχείρισης κινδύνων, αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης του στρες.

 Τσαγκανέλια Μαρία

 Η Μαρία Τσαγκανέλια γεννήθηκε (1990) και μεγάλωσε στην Ανδραβίδα. Είναι απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας, εργάζεται ως κομμώτρια στην Πάτρα. Διαθέτει δεξιότητες εκπαίδευσης ζώων και παράλληλα αναπτύσσει έντονα κοινωνική, πολιτιστική, φιλανθρωπική και εθελοντική δράση σε ομάδες και συλλόγους  σε Αχαΐα και Ηλεία.

Χαριτοπούλου Βάσω
Η Βάσω Χαριτοπούλου κατάγεται από το Οροπέδιο Φολόης και τα τελευταία 10 χρόνια ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νομό Ηλείας. Είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύτηκε αργότερα από το ίδιο πανεπιστήμιο στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Ηθική Φιλοσοφία». Το 2001 κέρδισε Υποτροφία Erasmus και φοίτησε στο KarlFranzens Universität στο Graz της Αυστρίας, στο Τμήμα Οικονομικής των Επιχειρήσεων. Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης και επαγγελματικής κατάρτισης, έχει εκπαιδευτεί στις αρχές της «Διοίκησης Ολικής Ποιότητας» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει καταρτιστεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην  «Πράσινη Επιχειρηματικότητα», στην «Εκπαιδευτική Ψυχολογία», στη «Συμβουλευτική των Επιχειρήσεων» και στην «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων». Από το 2005 και έπειτα έχει σημαντική εμπειρία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε. Πύργου Ν. Ηλείας), του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ο.Α.Ε.Δ. Πύργου και της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης Ν. Ηλείας (Ν.Ε.Λ.Ε.) στη Θεματική Ενότητα «Κοινωνική Οικονομία - Επιχειρηματικότητα». Κατά τη διάρκεια του 2010 ανέλαβε το συντονισμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων (DAPHNE IIIVolonteuropeGrundtvigPromote Health). Από τον Ιούλιο του 2012 είναι ιδρύτρια και υπεύθυνη λειτουργίας του Κέντρου Τοπικής Ανάπτυξης Ορεινής Ηλείας «Διώνη» με αντικείμενο τη συμβουλευτική στη στρατηγική διαχείρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, από το 2013 είναι Αξιολογήτρια Δράσεων ΕΣΠΑ. Διατέλεσε ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης-Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και γενική γραμματέας του Συλλόγου για την Προστασία της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ερυμάνθου-Φολόης «Ωλονός». Είναι μέλος του «Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Τέλος, είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεθνών σχέσεων της «Πανελλήνιας Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων – Greekteachers».

 Χέλμη Αγγελική
Η Αγγελική Χέλμη κατάγεται από τον Πύργο (Κολίρι). Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθήνας (Derree College), μιλά Αγγλικά και Γαλλικά ενώ διαθέτει και γνώσεις μουσικής με ειδικότητα στην φλογέρα/τενόρο. Έχει εργαστεί για σειρά ετών ως καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Όμηρος» (πλ. Αμερικής – Αθήνα). Τα τελευταία 5 χρόνια μένει μόνιμα στο Κολίρι μαζί με τον άντρα της και τον 3,5 ετών γιό τους. Ως νέα αγρότισσα ασχολείται με την παραγωγή ελαιολάδου. Λατρεύει τα ζώα και προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις για την προστασία τους.

 Χριστακόπουλος Σπύρος
Ο Σπύρος Χριστακόπουλος γεννήθηκε (1976) στον Πύργο όπου και ζει. Ασχολείται με τις κατασκευές αλουμινίουκαι συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις των φίλων του ποδηλάτου. Πιστεύει πως στη δύσκολη συγκυρία η «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» μπορεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για τους συμπολίτες μας και παράλληλα να προτείνει λύσεις και διεξόδους για την Ηλεία ξεκινώντας από απλά και μικρά που θα μας επιτρέψουν στους πολίτες να ξαναγνωριστούν και να μάθουν να συζητούν, να συνεργάζονται και να λύνουν προβλήματα.

Στεφανόπουλος Παναγιώτης, φοιτητής από τηνΑρχαία Ολυμπία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΧΑΙΑΣ
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης
Βασίλης Κουμπούρας

Από την Πάτρα, είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Τελειόφοιτος της σχολής ανθρωπιστικών σπουδών του Ε.Α.Π, πρώην μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Οργανισμός του Δήμου Πατρέων. Δραστήριος στο χώρο της πολιτικής οικολογίας την τελευταία δεκαετία.
Καλλιόπη Γαλανοπούλου.

Είμαι καρδιολόγος και ασχολούμαι με την αεροπορική ιατρική, ως καρδιολογική σύμβουλος της ιατρικής υπηρεσίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Έχω επίσης σπουδάσει μουσική και ασχοληθεί με τη σύνθεση και μουσική διδασκαλία από το 1990. Είμαι μέλος του Ερασιτεχνικού θεατρικού σχήματος Πάτρας ΡΕΦΕΝΕ.  Έχω ασχοληθεί με οικολογικές δράσεις καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών μου της ιατρικής και έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προληπτική και κοινωνική ιατρική.

Ζήκου Πέννυ ( Παναγιώτα)
 Απόφοιτη Δραματικής Σχολής, ηθοποιός- art therapist, (θεραπεύτρια μέσω τέχνης) εξειδικευμένη στην εφαρμοσμένη κινησιοθεραπεία και με επαγγελματικό προσανατολισμό  στην  συμβουλευτική , την εμψύχωση ομάδων και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη ευάλωτου πληθυσμού.
Μπάντιος Δημήτριος 
Γεννήθηκα στη Γαστούνη Ηλέίας και ζω με την οικογένεια μου (έγγαμος με 2 παιδιά ), στην Παραλία Πατρών από το 1994.
 Εργάζομαι  ως δάσκαλος στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο Παραλίας..
 Έχω διατελέσει ,μέλος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ,Πολιτιστικών Συλλόγων και Δημοτικός Σύμβουλος στον πρώην Δήμο Παραλίας .

  Σήμερα είμαι Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο  του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και μέλος στη Διοικούσα Επιτροπή Της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Δυτικής Ελλάδας (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε). 
Ζαφειρόπουλος Νίκος

Αγρότης – Βιοκαλλιεργητής, μηχανολόγος του ΤΕΙ Πάτρας. Δραστηριοποιημένος από νεαρή ηλικία σε περιβαλλοντικούς συλλόγους (Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Αλισσού, Ε.Π.Τ.Π. Πάτρας, Αχαϊκή Κίνηση για την Οικολογία και τον Πολιτισμό) και στον αγροτικό συνδικαλισμό. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ελλάδος, στέλεχος του συνεταιρισμού βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας. Πρωτεργάτης στην ίδρυση λαϊκής βιολογικών προϊόντων στην Πάτρα. Πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών Αχαίας.

Κώστας Λιανός 
Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασκεί το επάγγελμα του οδοντίατρου – προσθετολόγου (Πανεπιστήμιο Αθηνών, UNC at Chapel Hill, USA)  στην Πάτρα από τον Μάρτιο 1993 και ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας το διάστημα 1999-2006. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά 9 και 12 ετών.

Κανέλλης Νικόλαος 
Γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Φοιτητής του Τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού των ΤΕΙ Πατρών.
Ασχολείται με το αγωνιστικό σκάκι. Έχει πάρει επανηλλειμένα μέρος στις δράσεις της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας και πιστεύει ότι η βιωσιμότητα οικολογική και οικονομική οφείλει να αποτελέσει γενική προτεραιότητα.

Θεοδωρπούλου  Αθανασία, γυμνάστρια
Κανέλλης Βασίλειος, τελειόφοιτος φιλολογίας
Κοντογιάννης Μιχαήλ, επιχειρηματίας
Κουμπούρα Μαρία, ιχθυολόγος
Κωνσταντακοπούλου Χρυσάνθη, αγρότισσα
Μαραμένου Πηνελόπη, ιδιωτικός υπάλληλος                                                                                        Μπινιέρης Κωνσταντίνος, αγρότης
Μπούνια Γεωργία, ιδιωτικός υπάλληλος
Μυλωνά Ελένη, νοικοκυρά
Παπανικολόπουλος  Κωνσταντίνος, Συνταξιούχος συνεταιρισμών
Πλώτα  Ρουσέτα, άνεργη
Πολιτοπούλου Παναγιώτα, εκπαιδευτικός με συμμετοχή στην περιβαλλοντική εκπαίδευση
Ρουμελιώτης Βασίλειος, αγρότης  
Σπαθής Αντώνιος, προπονητής
Τζανότης Νικόλαος, φοιτητής
Χάλα  Αγγελική, δημόσιος υπάλληλος
Χείρας Γιώργος, εκπαιδευτικός, στέλεχος περιβαλλοντικών οργανώσεων                 

                                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης     Στέλιος Αγγελής


Συνταξιούχος εκπαιδευτής οδηγών, από το  Αγρίνιο, 
συγγραφέας βιβλίου για την ορθή οδήγηση. Δραστηριοποιείται πολιτικά από ετών στο χώρο της Πολιτικής Οικολογίας με τους Οικολόγους Πράσινους των οποίων ήταν υποψ. βουλευτής στις εκλογές του 2012.
 Υποψήφιοι

Αλεξίου Κωνσταντίνος,  φοιτητής
Γιαννόπουλος  Παναγιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος
Κακαρούνα Γρηγορία, λογίστρια
Κασούρας Κωνσταντίνος, αγρότης
Κολοβός Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός
Κολοβού Πούλια, νηπιαγωγός
Λέρη Ελένη, χημικός
Μιμηγιάννης Σπυρίδων, αγρότης
Παγώνης-Φλώρος Κωνσταντίνος 
Πιστικός Σπυρίδων, επιχειρηματίας
Πλή  Αθανασία, προσωρινή δημοτική υπάλληλος
Πλούμης  Κωνσταντίνος, συνταξιούχος ΕΡΤ
Σπαρτινός Δημήτριος, φωτογράφος
Τσικριτέα Ελένη, αγρότισσα
Τσόλη Ελευθερία, νοικοκυρά
Φλωροσκούφης Θεόδωρος, ιδιωτικός υπάλληλος