Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τιμούμε την 9η Μαϊου, Ημέρα Αντίστασης κατά του φασισμού

Οικολογική Δυτική Ελλάδα          
Πάτρα 9 Μαΐου  2014
  
Ο δημοκρατικός πολιτισμός
 απάντηση στις ιδεολογίες της βίας

Τιμούμε την 9η Μαϊου, Ημέρα Αντίστασης κατά του φασισμού

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, τιμά την σημερινή Ημέρα 9η Μαίου, που η χώρα μας έχει κηρύξει ως ημέρα της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.
 Την 8η Μαίου 1945 έληξε με την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας στους συμμάχους ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, το μεγαλύτερο αιματοκύλισμα μεταξύ πολιτισμένων λαών της Ιστορίας.
Πέραν της αναγκαίας τιμής στους γενναίους Έλληνες και άλλους Ευρωπαίους πολίτες που έδωσαν τη μάχη και πολλοί τη ζωή τους, είναι ώρα να θυμηθούμε ότι πυροδότης αυτού του γιγαντιαίου «ευρωπαϊκού εμφυλίου πολέμου», όπως σωστά ονομάσθηκε, ήταν οι ολοκληρωτικές ιδεολογίες του ναζισμού και του φασισμού.
Ο ρατσισμός, η ωμή βία, η απόρριψη της δημοκρατίας, της αρχής της ισότητας και των δικαιωμάτων των μειοψηφιών, η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής, ο παραμερισμός του ορθού λόγου, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ιδεολογιών αυτών.
Αυτό δεν πρέπει  να λησμονείται ούτε στιγμή, ιδιαίτερα σήμερα, που στη χώρα μας, σκοτεινές δυνάμεις εκμεταλλευόμενες την κρίση και την οργή του ελληνικού λαού, βγήκαν από το περιθώριο, και επιχειρούν να συγκροτήσουν όχι πολιτικά σχήματα αλλά βίαιες ομάδες. Στα πρότυπα των «ταγμάτων εφόδου» των πρώτων διδαξάντων, διακηρύσσουν ανοικτά το ρατσισμό, την περιφρόνηση στη δημοκρατία και την ανθρώπινη ζωή.
Οι δημοκρατικοί μας θεσμοί όσο και αν δοκιμάστηκαν, πρέπει να τύχουν της υπεράσπισης κάθε πολίτη με συνείδηση και ανθρωπιά.
Το φασιστικό μίσος  και οι βίαιες εκφράσεις του είναι δηλητήριο και σαν τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.
Απορρίπτοντας το μίσος, ασκώντας τη σύνθεση και το διάλογο, ανεβάζοντας την ποιότητα του πολιτικού μας πολιτισμού, στερούμε από το φασιστικό υπόκοσμο τις προϋποθέσεις ύπαρξής του.
Απορρίπτουμε τη βία σε κάθε μορφή  - απορρίπτουμε το μίσος και το ρατσισμό.
Με αισιοδοξία με πίστη στον ορθό λόγο και τον άνθρωπο ξαναχτίζουμε τη χώρα μας, την οικονομία μας, τους θεσμούς μας στο στέρεο έδαφος της ανθρωπιάς και του δημοκρατικού πολιτισμού.

Γιώργος Κανέλλης
Περιφ. Σύμβουλος, υποψ. Περιφερειάρχης με την Οικ. Δυτ. Ελλάδα

Τηλ.επικ. 6972902750


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου