Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Πύργος : "Κουτσαίνει " η ανακύκλωση.

Οικολογική Δυτική Ελλάδα
Πάτρα 16 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου

Πύργος: «Κουτσαίνει» η ανακύκλωση.

Η απαράδεκτη λειτουργική κατάσταση του «Πράσινου Σημείου» της οδού Γορτυνίας στον Πύργο, όπως αυτή τεκμηριώθηκε με δημοσιευμένες φωτογραφίες, πρέπει άμεσα να λειτουργήσει ως καμπανάκι.
Τα πράσινα σημεία, όπως και η επιμελής και πολλαπλή ανακύκλωση, η οικιακή κομποστοποίηση, η καθημερινή φροντίδα καθενός για μείωση των απορριμμάτων, είναι αναπόσπαστα στοιχεία του νέου Εθνικού Σχεδιασμού, στην εφαρμογή του οποίου έχουμε επενδύσει ελπίδες για μια ζωή χωρίς σκουπίδια στους δρόμους.
Η λειτουργία (κανονική, ελπίζουμε) της Μονάδας Επεξεργασίας στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς μπορεί να έθεσε τέρμα στην απελπιστική κατάσταση που ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ έζησε ο Πύργος με τα σκουπίδια σε σωρούς στους δρόμους, αλλά αλίμονο αν οδηγήσει στον εφησυχασμό.
Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα ανεπάρκειας προσωπικού του Δήμου Πύργου αλλά η εγκατάλειψη στο έλεος της λεηλασίας του Πράσινου Σημείου, που μπορεί, καλά λειτουργώντας, να βοηθήσει στην απαλλαγή της πόλης από ογκώδη και με τοξικό περιεχόμενο απορρίμματα, δείχνει ότι οι προτεραιότητες στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων δεν τίθενται ορθά. Επιπλέον, δίνεται λάθος μήνυμα που αποθαρρύνει τους πολίτες.
Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα κάνει έκκληση στη Δημοτική Αρχή Πύργου και κάθε δημότη χωριστά να ξανακάνουν την ανακύκλωση και την καλή λειτουργία του Πράσινου Σημείου προτεραιότητα.
Αν δούμε την Τριανταφυλλιά με λογική «βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε - έξη», σε λίγα χρόνια θα ξαναέχουμε τη φρίκη των σκουπιδοσωρών στους δρόμους του Πύργου και των άλλων πόλεων της Ηλείας. Θέλει κανείς κάτι τέτοιο;

Γιώργος Κανέλλης

Περιφ. Σύμβουλος – Επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου