Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Στη νέα χρονιά να συμβαδίσουμε με τις δυνάμεις του μέλλοντος!

Οικολογική Δυτική Ελλάδα
Πάτρα 31 Δεκεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου


Στη νέα χρονιά να συμβαδίσουμε με τις δυνάμεις του μέλλοντος!

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας
Αν και θ’ ακουστούμε κάπως μονότονοι θα προτάξουμε και πάλι στις ευχές μας για τη νέα χρονιά, το 2018, την ανάγκη επιτάχυνσης των βημάτων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ιδιαίτερα μάλιστα, μετά την οπισθοδρόμηση που συνεπάγονται οι κοντόφθαλμες επιλογές της κυβέρνησης Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με την ελπίδα (αν όχι τη βεβαιότητα) ότι αυτές οι επιλογές θα αποτελέσουν μόνο μια θλιβερή παρένθεση, ευχόμαστε η χώρα μας γενικά αλλά και η Περιφέρειά μας η Δυτική Ελλάδα ειδικότερα να αναθεωρήσουν επιλογές όπως η προσκόλληση στο λιγνίτη και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να επενδύσουν στο μέλλον. Ένα μέλλον που ανήκει στην εξοικονόμηση και την καθαρή ενέργεια και που σηματοδοτείται (για παράδειγμα) από την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν της Γαλλίας να μη δώσει καμιά άλλη άδεια για εξορύξεις πετρελαίου στην επικράτειά της και τερματίσει κάθε τέτοια εξόρυξη μέχρι το 2040.
Πρέπει να ευχηθούμε ακόμη να επικρατήσει ο ρεαλισμός στο χρονίζον πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων της ΑΜΙΑΝΤΙΤ και να γίνουν επιτέλους τα συνεχώς αναβαλλόμενα δύσκολα αλλά αναγκαία βήματα για μια συνολικά βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρειά μας. Να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τις μεγάλες προόδους για την βιώσιμη διαχείριση του μοναδικού φυσικού μας περιβάλλοντος που συνιστούν η ένταξη Κορινθιακού και Αμβρακικού στις περιοχές Natura, αλλά και η θεσμοθέτηση της προστασίας του Κυπαρισσιακού Κόλπου στο πλαίσιο του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου Στροφιλιάς. Να ανταποκριθούμε πρόθυμα στη νέα νομοθεσία για την πλαστική σακούλα.
Τέλος, ευχόμαστε να επικρατήσουν η ηπιότητα και ο ορθολογισμός στην πολιτική μας ζωή, γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουμε σε μια βιώσιμη ανάπτυξη ικανή να αυξήσει τις θέσεις εργασίας και την σταθεροποίηση της θέσης μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους!

Γιώργος Κανέλλης,
Περιφερειακός σύμβουλος Δ. Ελλάδας, επικεφαλής της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου