Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Χρέος μας η εφαρμογή του περιφερειακού σχεδίου για τους Ρομά

Οικολογική Δυτική Ελλάδα          
Πάτρα 9 Απριλίου 2014

Χρέος μας η εφαρμογή του περιφερειακού σχεδίου για τους Ρομά
Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά – 8 Απριλίου


Η 8η Απριλίου, παγκόσμια ημέρα των Ρομά, μας θυμίζει ότι σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία και ύπαρξη ομάδων κοινωνικά αποκλεισμένων δεν συμβαδίζουν.
Μια μακροχρόνια και αποτελεσματική  πολιτική κοινωνικής ενσωμάτωσης δεν είναι αναγκαία μόνο για τις περίπου 300 χιλιάδες Ρομά που διαβιούν στην χώρα μας, με αρκετές χιλιάδες στην περιφέρειά μας, αλλά και γενικότερο δημόσιο συμφέρον.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα Γιώργος Κανέλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η αποτελεσματική εφαρμογή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου για τους Ρομά οφείλει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο. Η παράταξή μας, ψήφισε καταρχήν το σχέδιο αυτό τον Ιούλιο του 2013, καταθέτοντας και αναλυτικές θέσεις και παρατηρήσεις (http://www.ecowesthellas.blogspot.gr/2013/07/blog-post_12.html).
Επαναλαμβάνουμε και σήμερα την δέσμευσή μας για ενεργό υποστήριξη του σχεδίου καθώς και την ανάγκη διαφάνειας σε κάθε δράση, στενής παρακολούθησης της τήρησης των δεσμεύσεων από όλους και ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Πρώτα θα πρέπει να μπουν η εξασφάλιση τρεχούμενου νερού, αποχέτευσης και πρόσβασης στις κοινωνικές υπηρεσίες, η εκπαίδευση των τσιγγανοπαίδων χωρίς πρακτικές γκετοποίησης,  καθώς και η απασχόληση, σε τομείς που γνωρίζουν όπως η ανακύκλωση.
  Η βελτίωση της ζωής των Ρομά σε παραδεκτά επίπεδα εκτός από θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενισχύει ουσιαστικά και την κοινωνική συνοχή. Θα σταθούμε στο πλευρό τους»

Γιώργος Κανέλλης
Περιφ. Σύμβουλος, υποψ. Περιφερειάρχης με την Οικ. Δυτ. Ελλάδα

Τηλ.επικ. 6972902750
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου