Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας για την Πρωτομαγιά 2014

Οικολογική Δυτική Ελλάδα          
Πάτρα 1 Μαΐου  2014

Προτεραιότητα στα  κοινά αγαθά, την εργασία, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Ανακοίνωση της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας για την Πρωτομαγιά 2014

Η Πρωτομαγιά του 2014 βρίσκει τη χώρα μας με άνεργους περισσότερους από έναν στους τέσσερις ικανούς για εργασία πολίτες.
Η φούσκα της φτιαχτής ευημερίας των προηγούμενων δεκαετιών, με παράλληλη διάβρωση της πραγματικής οικονομίας της χώρας αλλά και υποβάθμιση των κοινών αγαθών, προσέκρουσε στον τοίχο του χρέους.
Η βίαιη προσαρμογή που ακολούθησε, με την έμφαση να δίνεται σε μια λιτότητα πέραν της λογικής, κατά την ομολογία των εισηγητών της μελών της τρόικας δοκιμάζει σκληρά την παραγωγική βάση της χώρας αλλά και απειλεί πολύτιμα δημόσια αγαθά όπως παραλιακά δημόσια κτήματα σε προστατευόμενες ζώνες ή το πόσιμο νερό μεγάλων πόλεων.
Είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο, στην απληστία και την κοντόφθαλμη ανευθυνότητα των χρηματιστικών μηχανισμών να αντιπαρατάξουμε προτάσεις και λύσεις για ταυτόχρονη κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα.

Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ως περιφερειακή παράταξη αγωνίσθηκε και θα συνεχίσει να το κάνει και στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο για μια ουσιαστική προστασία των κοινών αγαθών όπως το πόσιμο νερό, οι προστατευόμενες περιοχές αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι των πόλεων, παράλληλα με τη μάχη για στροφή των επενδύσεων στην περιφέρειά μας στην οικολογική καινοτομία, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κοινωνική οικονομία, τη βιώσιμη γεωργία με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα, τον περιορισμό των εξορύξεων σε στεριά και θάλασσα, συνεκτιμώντας τις φανερές και κρυμμένες επιπτώσεις τους.

 Προτείνουμε ακόμη και παλεύουμε για συλλογικές μορφές κατανάλωσης, ώστε να σταματήσει η σπατάλη φυσικών πόρων και για έναν τουρισμό που στηρίζεται το πολιτιστικό και φυσικό κεφάλαιο και όχι στην τσιμεντοποίησή του.
Μια τέτοια στροφή σε βιώσιμη κατεύθυνση μπορεί να δώσει περισσότερες θέσεις εργασίας, καλύτερη ποιότητα ζωής, να κρατήσει πόρους για τις επόμενες γενιές, να διαφυλάξει την πολύτιμη φύση της περιφέρειάς μας και γενικότερα της χώρας.

Στηριζόμενοι στις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της συμφιλίωσης με τη φύση και τις αντοχές της μπορούμε να οδηγήσουμε σε κοινωνική και πολιτική ήττα τους φορείς της διαφθοράς, της ληστρικής εκμετάλλευσης ανθρώπων και περιβάλλοντος, της αδιαφορίας για το αύριο.

Επενδύσεις με έμφαση στις θέσεις εργασίας, διαφύλαξη των εργατικών δικαιωμάτων, εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για όλους, διατήρηση των κοινών αγαθών και ιδίως του πόσιμου νερού σε δημόσιο έλεγχο είναι οι στοιχειώδεις σημερινές απαιτήσεις για να παραμείνουμε ευρωπαϊκή κοινωνία.

Θα παλέψουμε γι’ αυτά μέσα και έξω από το περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Γιώργος Κανέλλης
Περιφ. Σύμβουλος,
Υποψήσφιος Περιφερειάρχης με την Οικολογική Δυτική Ελλάδα

Τηλ.επικ. 6972902750


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου