Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ηλεία: Επείγουσες πρωτοβουλίες διαλογής στην πηγή ΤΩΡΑ!

Οικολογική Δυτική Ελλάδα
Πάτρα 2 Απριλίου 2014

Ηλεία:
Επείγουσες πρωτοβουλίες διαλογής στην πηγή ΤΩΡΑ!
Θλιβερό γεγονός η σύλληψη του δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας


Το θλιβερό γεγονός της επ’ αυτοφώρω σύλληψης του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθ. Κοτζιά, φερόμενου  ότι επιτηρούσε απόπειρα παράνομης ταφής σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου του σε περιοχή δίπλα στον Αλφειό, δείχνει για μια ακόμη φορά που οδηγεί η πολιτική των μωρών  παρθένων στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η κατάσταση αυτή στην Ηλεία, με τους δημάρχους να έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην εξάρτηση από το κύκλωμα των παράνομων μεταφορέων και την ωμή μόλυνση των υπόγειων νερών από τη μια, και την πανάκριβη μεταφορά σε περιοχές όπως η …Αττική από την άλλη, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μέχρι να προωθηθεί η όποια Μονάδα επεξεργασίας για όλο το νομό.
Δήμοι της Ηλείας κατά βάση αγροτικοί όπως η Αρχ. Ολυμπία, μπορούν και πρέπει, ΑΜΕΣΑ, αντί να επενδύουν στην παρανομία, να επενδύσουν σε ένα κατεπείγον πρόγραμμα ενημέρωσης του πληθυσμού για την ανακύκλωση και την διαλογή στην πηγή ΚΑΙ του οργανικού μέρους (αποφάγια κλπ)  των απορριμμάτων. Και αντί να δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα του Αλφειού να προχωρήσουν σε κομποστοποίηση του οργανικού μέρους. Θα πετύχουν έτσι μείωση του συνολικού φορτίου και του δυσβάστακτου κόστους.
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα έχει μιλήσει έγκαιρα και επανηλλειμένα.  Χρειάζεται και οι δήμαρχοι να μιλήσουν στους κατοίκους για την καθημερινή τους ευθύνη και το όφελος από την ανακύκλωση και την διαλογή του οργανικού στην πηγή ΤΩΡΑ!  Χρειάζεται τόλμη τώρα!
Γιώργος Κανέλλης
Επικεφαλής του συνδυασμού της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τηλ. 6972902750


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου