Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Όσοι στηρίζουν την πολιτική οικολογία έχουν την ωριμότητα να κρίνουν ορθά


Πάτρα 30-5-2019

Όσοι στηρίζουν την πολιτική οικολογία έχουν την ωριμότητα να κρίνουν ορθά

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στις δυο προηγούμενες θητείες μας δώσαμε επαρκή δείγματα γραφής στην τήρηση βασικών δημοκρατικών αρχών όπως η διαφάνεια στις διαδικασίες, η συλλογική δράση, οι καινοτόμες προτάσεις, η εναλλαγή στα πρόσωπα και η αναζήτηση συνεργασιών και συναινετικών λύσεων. Έχοντας ως βάση όλα τα παραπάνω, θα υπερασπιστούμε την ζωή και το φυσικό περιβάλλον και στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Θυμίζουμε στους συμπολίτες μας σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία ότι πολλά κρίσιμα θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Πολιτική βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Οι πολιτικές μας επιλογές καθορίζουν τις ζωές μας και την κληρονομιά στις επόμενες γενιές: Η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενεργειακή πολιτική, οι έρευνες και οι εξορύξεις υδρογονανθράκων (Κατάκολο, Πατραϊκός, Κυπαρισσιακός), τα συλλογικά αγαθά στις αστικές περιοχές (ποιότητα νερού, αδόμητοι χώροι, μαζικές συγκοινωνίες), η διαχείριση των υδατικών πόρων, η διάβρωση των ακτών, η κατάσταση των υδάτινων οικοσυστημάτων – ιδιαίτερα η κατάσταση στον Αμβρακικό Κόλπο, η ανασύσταση της λίμνης Μουριάς αλλά και της Αγουλινίτσας και τα «πράσινα αντιπλημμυρικά» έργα, οι μαζικές υδατοκαλλιέργειες και οι χημικές καλλιέργειες, οι σοβαρές επεμβάσεις και καταπατήσεις σε φυσικές περιοχές (Σαμαρέικα, Λούρος), η ληστρική αλιεία, η ανεξέλεγκτη κυνηγετική πίεση…

Τιμούμε τους πολίτες που στήριξαν την πολιτική οικολογία στην Περιφερειακή Πολιτική. Είμαστε σίγουροι πως έχουν την ωριμότητα να κρίνουν ορθά σε κάθε εκλογική τους συμμετοχή και επιλογή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου