Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Επίσκεψη Παπακωνσταντίνου στον Πύργο

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
15-4-2019

Επίσκεψη Παπακωνσταντίνου στον ΠύργοΕπίσκεψη στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή του Πύργου πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Απριλίου ο επικεφαλής της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» Κώστας Παπακωνσταντίνου.
Τον κ. Παπακωνσταντίνου συνόδευαν οι υποψήφιοι της παράταξης στην Ηλεία, Γιώργος Γουβιάς, Παναγιώτης Πατσός και Νίκος Σακκούλης.
Αρχικά, ο επικεφαλής της παράταξης που θα συμμετάσχει στις Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου βρέθηκε στην περιοχή της Σπιάτζας όπου μιλώντας για την διάβρωση της ακτής που παρατηρείται –ολοένα και πιο έντονη τα τελευταία χρόνια- τόνισε τα παρακάτω:
«Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια... και οικισμούς! Η ακτή της Σπιάτζας στον Πύργο είναι τυπικό παράδειγμα του καταστροφικού συνδυασμού των δύο αιτιών διάβρωσης των ακτών: στέρηση του δομικού υλικού που χτίζει τις ακτές, δηλαδή των φερτών υλών που πλέον δεν φτάνουν στην θάλασσα, αφού κατακρατούνται στο φράγμα Αλφειού ή απομακρύνονται με αμμοχαλικοληψίες, και παρεμπόδιση της παράκτιας στερεομεταφοράς χτίζοντας πάνω στις "μαλακές ακτές", βάζοντας δηλαδή ογκώδη εμπόδια εκεί όπου πριν δεν υπήρχε ούτε ένα τόσο δα χαλικάκι. Η πρώτη σειρά σπιτιών και ο πρώτος δρόμος έχουν φύγει, τώρα ολοκληρώνεται και η δεύτερη».
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Πύργο, ο Κώστας Παπακωνσταντίνου επισκέφθηκε και την περιοχή της αποξηραμένης λίμνης Μουριάς, τονίζοντας ότι «για την παράταξή μας, ο επαναπλημμυρισμός αποτελεί πρωταρχικό στόχο».
Παράλληλα έδωσε το παρόν στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν σύλλογοι ΑμεΑ της περιοχής στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας με θέμα την «Προσβασιμότητα στο σύγχρονο Κοινωνικό – Οικονομικό περιβάλλον».
Η επίσκεψη του επικεφαλής της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η κίνηση πολιτών για το συμβούλιο της κοινότητας Πύργου «Ο Πύργος είμαστε εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου