Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ως εδώ με τις αμμοληψίες από τα ποτάμια της Αιγιαλείας!

Όχι άλλες αμμοληψίες για την Ολυμπία Οδό!

Μετά τη συζήτηση, σήμερα 18 Απριλίου, της επερώτησής του, προς τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες  για το πρόβλημα των αμμοληψιών στα ποτάμια της Αιγιαλείας και την απάντηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Υφαντή, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κανέλλης, επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μπορεί η στροφή της κοινοπραξίας που κατασκευάζει την Ολυμπία Οδό σε αδρανή υλικά από το (νόμιμο) δανειοθάλαμο στον Ερινεό, για τον οποίο έχει άδεια, να είναι στην επιλογή της, όμως οι επιπτώσεις από την μονόπλευρη εκ μέρους της επιλογή παραλαβής αδρανών μόνο από τα ποτάμια της Αιγιαλείας – τώρα ήρθε η σειρά του μεγαλύτερου, του Σελινούντα- ευνοεί την διάβρωση των ακτών, άρα πλήττει το δημόσιο συμφέρον.
Επομένως καλώ και δημόσια τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα να ασκήσει την πίεση που μπορεί προς την κοινοπραξία, ώστε αυτή να αντιληφθεί ότι εκτός από τις φθηνές λύσεις υπάρχει και η κοινωνική εταιρική ευθύνη.
Τα ποτάμια της Αιγιαλείας έχουν, ως τώρα, υποστεί αρκετά πλήγματα από τις αμμοληψίες για την Ολυμπία Οδό. Ως εδώ!»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου