Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Καθαρισμός βιτρίνας στην Αλυκή

Οικολογική Δυτική Ελλάδα
Πάτρα 22 Οκτωβρίου 2013

Καθαρισμός βιτρίνας στην Αλυκή

Σκουπίδια και κατεστραμμένοι κάδοι την επομένη του καθαρισμού.



 

Σκουπίδια πεταμένα γύρω από τη θέση του καλαθιού που λείπει. Ο μεγάλος κάδος του Δήμου σπασμένος και πεταμένος μέσα στην Αλυκή. Τα αναλόγια με τις πληροφορίες για τους επισκέπτες σπασμένα. Αυτή την εικόνα αντικρίζουν οι εκατοντάδες περιπατητές δίπλα στα παγκάκια στο δημόσιο δρόμο – εκεί από όπου αγναντεύουν το βιότοπο.

Στα 35 χρόνια αγώνων για τη σωτηρία της Αλυκής έχουμε δει και χειρότερα. Το πρωτόγνωρο είναι ότι αυτή είναι η εικόνα την επόμενη μέρα του καθαρισμού της Αλυκής από το Δήμο και τις οργανώσεις όπως η MEDASET. Μια εκδήλωση που προβλήθηκε πολύ και συγκέντρωσε μεγάλη συμμετοχή από καλόπιστους εθελοντές.

Κατανοούμε τους εθελοντές που, μέσα στον ενθουσιασμό τους, παράβλεψαν αυτό το σημαντικό τμήμα του υγροτόπου. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας, η οποία, ενώ επί μήνες δεν βρίσκει πέντε λεπτά για να διορθώσει την εκεί απαράδεκτη εικόνα, έσπευσε να μοιραστεί τη δημοσιότητα της εκδήλωσης καθαρισμού.

Εμείς, που έχουμε αγωνιστεί για τη σωτηρία της Αλυκής, χαιρόμαστε όταν, τώρα, όλοι θέλουν να την προστατεύσουν. Μόνο που το ενδιαφέρον αυτό πρέπει να εκφράζεται με ουσιαστικές πράξεις και όχι μόνο με εκδηλώσεις βιτρίνας.

Κώστας Παπακωνσταντίνου

Περιφερειακός Σύμβουλος, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου