Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η Ο.Δ.Ε. για την Παγκόσμια Ημέρα Κλιματικής Αλλαγής (8η Δεκεμβρίου)


ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
7-12-11
Κράτη και πολίτες να αγωνιστούμε
 κατά της Κλιματικής αλλαγής!
Η Ο.Δ.Ε. για την Παγκόσμια Ημέρα Κλιματικής Αλλαγής (8η Δεκεμβρίου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Κλιματική Αλλαγή (8η Δεκεμβρίου) η Οικολογική Δυτική Ελλάδα σημειώνει τα ακόλουθα:

Η κλιματική αλλαγή είναι το σημαντικότερο διεθνές πρόβλημα της εποχής μας και προκαλείται από την ανθρωπογενή ανατροπή των ισορροπιών ανάμεσα στα αέρια της ατμόσφαιρας, πρωτίστως μέσω της χρήσης ορυκτών καυσίμων.
Όπως διαβεβαιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων αλλά και η σχετική Διακυβερνητική Επιτροπή των ηνωμένων Εθνών, αν αποτελεσματικά μέτρα δεν ληφθούν σε διεθνές επίπεδο η μέση θερμοκρασία της ατμόσφαιρας μπορεί, ως το τέλος του τρέχοντος αιώνα να ανέβει ακόμη και έξη βαθμούς. Αυτό θα σημάνει άνοδο της στάθμης των θαλασσών που μπορεί να ξεπερνά το ένα μέτρο, πολύ περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα (ας μην παραβλέψουμε ότι ο φετινός Νοέμβριος ήταν, για την χώρα μας, ο πιο άνυνδρος των τελευταίων 80 ετών), ξηρασία και ημιερημοποίηση της εύκρατης ζώνης, κατάρρευση ολόκληρων οικοσυστημάτων.

Καθήκον των ηγετών και εκπροσώπων που συμμετέχουν στην εν εξελίξει διεθνή διάσκεψη του Ντέρμπαν της Νοτ. Αφρικής για το κλίμα είναι να διαμορφώσουν επιτέλους ένα αποτελεσματικό σύστημα για την επίτευξη ενός βιώσιμου επιπέδου εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέχρι τα μέσα του αιώνα, 
Καθήκον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και κάθε χώρας η αποφασιστική στροφή στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Καθήκον καθενός μας είναι να συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στην καθημερινή του ζωή.

Εξοικονομούμε συστηματικά ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα, ανακυκλώνουμε με προσοχή κάθε τι που μπορεί να ανακυκλωθεί.
Είναι αυτό που χρωστάμε στον εαυτό  μας, στις επόμενες γενιές και στη μάνα μας Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου