Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Η «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» στο Κατάκολο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΝΕΙΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Η «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» στο Κατάκολο
Το Κατάκολο επισκέφθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ο επικεφαλής της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας», Κώστας Παπακωνσταντίνου, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης για τις Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου.
Τον κ. Παπακωνσταντίνου συνόδευαν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης, Γιώργος Γουβιάς, Ρεβέκκα Κρεστενίτη, Παναγιώτης Πατσός και Νίκος Σακκούλης, από την Ηλεία, Σπύρος Σούλης, Άγγελος Κανδύλας και Κυριάκος Γαλάνης από την Αχαΐα.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Κατάκολο ο επικεφαλής και οι υποψήφιοι της «Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας» συναντήθηκαν και συζήτησαν με μέλη του συνδυασμού για το τοπικό συμβούλιο Κατακόλου «Κατάκολο – Ενότητα – Πρόοδος» και τον πρόεδρο του συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Νίκο Τριβυζά. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα όπως ο επαναπλημμυρισμός της λίμνης Μουριάς, η διάβρωση των ακτών, οι εξορύξεις υδρογονανθράκων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλιείς (υπεραλιεύση, ερημοποίηση θαλάσσιου βυθού, δημιουργία τεχνητών υφάλων κ.α.), η εκμετάλλευση της «μπλέ ενέργειας» που μπορεί να παραχθεί στο λιμάνι καθώς και οι κινήσεις που θα διατηρήσουν αναλλοίωτο –και άρα θελκτικό για τον Τουρισμό- το φυσικό κάλλος της ευρύτερης περιοχής.  


Σε δήλωση του ο Κώστας Παπακωνσταντίνου τόνισε πως «Ακόμη και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, υπάρχουν πολίτες στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία που αντιλαμβάνονται ότι η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή είναι η υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Ως εκπρόσωποι της μοναδικής ανεξάρτητης περιφερειακής παράταξη που θέτει την οικολογία ως ζήτημα πρώτης γραμμής και όχι ως “υγιεινό συμπλήρωμα διατροφής” όπως κάνουν οι συμβατικές παρατάξεις, είμαστε υποχρεωμένοι –και αυτό κάνουμε- να συζητήσουμε μαζί τους, συγκροτώντας ένα οικολογικό μέτωπο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου