Κυριακή 28 Απριλίου 2013

H θάλασσα έβγαλε στη φόρα σκουπίδια θαμμένα στην ακτή!


Οικολογική Δυτική Ελλάδα
Πάτρα 28 Απριλίου 2013

Η διάβρωση αποκάλυψε επικίνδυνο σκουπιδότοπο δίπλα στο κύμα!

Νοσοκομειακά και Αστικά απόβλητα θαμμένα λίγα μέτρα από τη θάλασσα αποκαλύφθηκαν από τη διάβρωση των ακτών στις εκβολές του Σελινούντα!





Οι πρόσφατοι ισχυροί νοτιάδες, που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος στην παραλία στα Βαλιμίτικα Αιγίου, αποκάλυψαν ένα απίστευτο περιβαλλοντικό έγκλημα: Μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών είχαν θαφτεί και σκεπαστεί δίπλα στη θάλασσα, στις εκβολές του ποταμού Σελινούντα, πολύ κοντά στην πόλη του Αιγίου!

Η ορμή της θάλασσας αποκάλυψε την άκρη του σκουπιδότοπου και σκόρπισε σκουπίδια στην παραλία προς Βαλιμίτικα.

Ανάμεσα στα απορρίμματα που θάφτηκαν δίπλα στο κύμα (σημ. οι φωτ. λήφθηκαν με ασυνήθιστα χαμηλή στάθμη της θάλασσας) υπάρχουν και νοσοκομειακά απόβλητα. Ήδη, οι κάτοικοι, ανησυχώντας για τη δημόσια υγεία, συγκέντρωσαν και έκαψαν ποσότητες από αυτά.

Το θάψιμο των σκουπιδιών πρέπει να έλαβε χώρα με απόλυτη μυστικότητα κάποια στιγμή κατά την τελευταία δεκαετία. Οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία δεν μπορούν να εκτιμηθούν, είναι όμως βέβαιο ότι από εκείνο το σημείο επηρεάστηκε και το θαλασσινό και το υπόγειο νερό, ενώ κίνδυνος υπάρχει και από επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα που έχουν σκορπίσει στην παραλία.

Άμεση προτεραιότητα είναι να απομακρυνθούν από εκεί τα απορρίμματα διότι τον επόμενο χειμώνα, και με συνεχιζόμενη τη διάβρωση, αυτά θα κατακλύσουν τις παραλίες. Φυσικά, πρέπει και να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες γι αυτή την πρωτοφανή ενέργεια.


Κώστας Παπακωνσταντίνου

Περιφερειακός Σύμβουλος, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου