Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

ΗΜΕΡΙΔΑ της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 

Δελτίο Τύπου

30-1-2023

Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή στην Πάτρα:

Το υπάρχον Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία).

Προβλέψεις, δυνατότητες και προοπτικές

 

Το Πράσινο Ινστιτούτο και η Περιφερειακή παράταξη «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» διοργανώνουν μια διερευνητική εσπερίδα στην Πάτρα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 σχετικά με το υπάρχον σχέδιο της Περιφέρειας  για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.  

Το Πράσινο Ινστιτούτο υλοποιεί το 2022-23 το έργο «Περιφερειακές Προσαρμογές στην Κλιματική Αλλαγή», με τη χρηματοδότηση του Green European Foundation. Πραγματοποιείται η ενδεικτική διερεύνηση της Κλιματικής Προσαρμογής τεσσάρων Περιφερειών (Β. Αιγαίου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας), και οι προβλέψεις στα υπάρχοντα Περιφερειακά Σχέδια Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή (ΠεΣΠΚΑ). Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη οι τρεις πρώτες εσπερίδες.  

 

Η τέταρτη και τελευταία εσπερίδα, της Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στην αίθουσα ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Τριών Ναυάρχων 40, Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 18.00 5:30 μμ έως 9:00 μμ.

 

Μετά τη διεξαγωγή της εσπερίδας στην Πάτρα θα ακολουθήσει μια γενική σύνθεση των  συμπερασμάτων που προκύπτουν από τις τέσσερεις εσπερίδες και η δημοσιοποίησή τους.

Το Πράσινο Ινστιτούτο θεωρεί ότι είναι θετική η μετάβαση των σχεδιασμών από ένα εθνικό επίπεδο σε περιφερειακό σχετικά με την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, και προωθεί ως στόχους τη βιωσιμότητα, την αύξηση της ανθεκτικότητας και την προσαρμογή,  διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άνθηση όλων των τοπικών κοινωνιών.

Στην εσπερίδα έγκριτοι εισηγητές θα διερευνήσουν την κατάσταση που διαμορφώνει η Κλιματική Αλλαγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις δυνατότητες που υπάρχουν και την πληρότητα των μέτρων και δράσεων του Περιφερειακού Σχεδίου, τη δυνατότητα της συμμετοχής των Δήμων, των φορέων, των πολιτών, τις προβλέψεις ώστε τα μέτρα να μη μένουν σε Περιφερειακό επίπεδο.

Συνημμένα διαβιβάζεται το πρόγραμμα της εσπερίδας και οι αφίσες της εκδήλωσης.

 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Επικοινωνία τηλ 6974185330 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου