Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σοβαρή ρύπανση του ποταμού Σελινούντα από την Π.Ε.Σ.Σε επιτόπια έρευνα στον ποταμό Σελινούντα μετά από καταγγελίες κατοίκων την Κυριακή 9 Οκτωβρίου διαπιστώσαμε σοβαρή ρύπανση και έντονη δυσοσμία που προερχόταν από τις εγκαταστάσεις της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών (Π.Ε.Σ.) στη γέφυρα της παλαιάς εθνικής οδού. Η ρύπανση, έφτανε μέχρι τις εκβολές και ήταν εμφανής μέχρι την παραλία στα Νικολαίικα, σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά. Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα φαινόμενα αυτά είναι συχνά, λόγω της μη λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Π.Ε.Σ. Τη συγκεκριμένη μέρα το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα εμφανές επειδή ο ποταμός δεν είχε «κατεβάσει» πολλά νερά. «Συνήθως το κάνουν όταν κατεβαίνει πολύ νερό, για να μη φαίνεται» κατήγγειλαν οι κάτοικοι.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και Γραμματέας του περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «όλοι θέλουμε να στηρίξουμε το τοπικό προϊόν μας, τη σταφίδα, όμως αυτό δεν δίνει το δικαίωμα στην Π.Ε.Σ. να προκαλεί τόσο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα και να υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων. Οι υπεύθυνοι της Ένωσης πρέπει να καταλάβουν ότι στο τέλος αυτό θα γυρίζει εναντίον τους. Οι Υπηρεσίες θα πρέπει επιτέλους να δείξουν ότι η δημόσια υγεία είναι παραπάνω από οποιαδήποτε συμφέροντα – ακόμη κι αν αυτά είναι της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

1 σχόλιο:

  1. Η Δ/νση Υγείας Αχαϊας την 1η Νοεμβρίου 2011 μας ενημέρωσε, μετά από επίσκεψή μας στα γραφεία της, ότι πραγματοποιήθηκαν 2 αυτοψίες - δεν διαπιστώθηκε νέα ρύπανση, δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον αρμόδιο τεχνικό υπεύθυνο για καλ΄γ λειτουργία του συστήματος επεξεργασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή