Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Το τραίνο κέρδισε τη δίκη!

          Την θετική για το τραίνο έκβαση της δίκης μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας σχετικά με την σύνδεση του προαστιακού σιδηροδρόμου  Πάτρας – Ρίου και Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο, μέσω λεωφορείου του ΟΣΕ, χαιρετίζουν η  Αττική Οικολογική Απάντηση και η Οικολογική Δυτική Ελλάδα.
   Η λεωφορειακή αυτή σύνδεση, αναγκαία για την λειτουργικότητα του προαστιακού, θα συνεχιστεί, μετά την παραίτηση, σήμερα, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, της πλευράς του αστικού ΚΤΕΛ από το δικόγραφο ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπέρ της σύνδεσης παρενέβησαν στη δίκη ο Δήμος Πατρέων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, η περιβαλλοντική ΜΚΟ «ΕΠΙΒΑΤΗΣ», ενώ την πολιτική τους στήριξη εξέφρασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι Αχαΐας.
   Ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Κώστας Διάκος, ο οποίος παρέστη ως δικηγόρος της Μ.Κ.Ο. ΕΠΙΒΑΤΗΣ στη δίκη, δήλωσε: «Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του αστικού ΚΤΕΛ κατά της σύνδεσης Προαστιακού – Πανεπιστημίου απέβλεπε τη διατήρηση του μονοπωλίου του, πατώντας, κατά σαθρό τρόπο, σε επιχειρήματα περί ανταγωνισμού. Όμως αυτό που υπηρετεί τον ανταγωνισμό είναι η λειτουργικότητα του προαστιακού σιδηροδρόμου. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα υπέρ των μέσων σταθερής τροχιάς.»
   Ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας Κ. Παπακωνσταντίνου προσέθεσε: «Μετά την θετική έκβαση της δίκης αυτής, υποστηρίζουμε πιο σθεναρά το αίτημα για επέκταση του προαστιακού, με κατάλληλες τεχνικές ρυθμίσεις, ως την Κ. Αχαΐα. Η γενικότερη πορεία υποβάθμισης του σιδηροδρόμου, στην Δ. Ελλάδα και Πελοπόννησο μπορεί και πρέπει να αντιστραφεί».
   Ο κ. Κ. Διάκος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΠΙΒΑΤΗ, συγκοινωνιολόγο κ. Νάσο Κόκκινο επισκέφθηκε στη συνέχεια και ενημέρωσε τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Δημαρά για τη δίκη, στον οποίο εξέθεσε και τις απόψεις του για την ανάγκη διαπεριφερειακής συνεργασίας και συντονισμού, σ΄ότι αφορά το θέμα των συγκοινωνιών, ανάμεσα στις περιοχές της Βόρειας Πελοποννήσου και της Αττικής.
   Σημειώνουμε τέλος ότι η δίκη, όσον αφορά το αίτημα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας κατά των δρομολογίων με λεωφορεία του ΟΣΕ προς Αττική, αναβλήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου