Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Θα καλυφθούν ξανά οι οπλοφόροι στην Στροφυλιά;Οικολογική Δυτική 

Ελλάδα
Πάτρα 28 Δεκεμβρίου 2019Ως πού θα φτάσουν οι οπλοφόροι στο Εθνικό Πάρκο με την ανοχή της πολιτείας; Ως πότε θα δρουν με την κάλυψη από τους παράγοντες και τις τοπικές κλίκες της Δ. Αχαΐας και της Ηλείας;

Το ανήκουστο για πολιτισμένη χώρα επεισόδιο το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου θα περάσει χωρίς συνέπειες; Είναι δυνατόν οπλοφόρος που επιβαίνει σε τζετ σκι (σε μια λίμνη που απαγορεύεται και το κυνήγι και τα μηχανοκίνητα πλωτά μέσα) να πυροβολεί κατά τεσσάρων επισκεπτών στον γειτονικό ασφαλτόδρομο, οι οποίοι παρακολουθούσαν εμβρόντητοι το ομαδικό κυνήγι υδροβίων; Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει τέλος στην ιστορία τρόμου στο Εθνικό Πάρκο Στροφυλιάς – Κοτυχίου; Θα πρέπει στον αποδεκατισμό της φύσης, στους βανδαλισμούς, στις βιαιοπραγίες κατά του προσωπικού φύλαξης, στις απειλές κατά των μελών των οικολογικών οργανώσεων να προστεθούν και φόνοι;

Αυτή την φορά έφτασε η «στιγμή της αλήθειας». Οι φωτογραφίες, τα βίντεο, η αποφασιστικότητα των μαρτύρων και η άμεση επέμβαση της αστυνομίας οδήγησαν στην σύλληψη του βασικού υπόπτου και στην ύπαρξη αδιάσειστων στοιχείων. Τι θα γίνει τώρα;

Ας μην κρυβόμαστε: η ανεξέλεγκτη εξοντωτική λαθροθηρία στον πυρήνα ενός από τα ωραιότερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης ασκείται όχι μόνο υπό την ανοχή αλλά και με την κάλυψη μέρους της τοπικής κοινωνίας.

Είναι τεράστια η ευθύνη των «παραγόντων» της Δυτικής Αχαΐας και Ηλείας που υποκύπτουν στις τοπικές «κλίκες» και είτε παρεμβαίνουν ή συντηρούν μια ανεκτική, αν όχι θετική, περιρρέουσα ατμόσφαιρα που κάνει αδύνατη την δίωξή των οπλοφόρων.

Είναι τεράστια η ευθύνη της πολιτείας που αφήνει ακάλυπτους όσους αγωνίζονται για την προστασία της εθνικής μας φυσικής κληρονομιάς και βρίσκονται ανίσχυροι απέναντι σε λαθροθήρες, λαθροϋλοτόμους και καταπατητές. Που άφησε το επίσημο όργανό της, τον Φορέα Διαχείρισης, να καταντήσει ένα ανίσχυρο όργανο – παρωδία για Εθνικό Πάρκο.
Τονίζουμε ότι μιλάμε για ένα από τα ομορφότερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης που, εκτός από παράδεισος για την άγρια φύση, θα μπορούσε να είναι η βιτρίνα ολόκληρης της χώρας και να συμβάλλει στην τοπική και Εθνική ευημερία με ποικίλους τρόπους. Αντί γι αυτό, έχουμε κατάληψη του Εθνικού Πάρκου από συνεργεία οπλοφόρων, λαθροϋλοτόμων και καταπατητών που δρουν ως «κράτος εν κράτει», με δικές τους περιπολίες, «τσιλιαδόρους» κ.λπ.

Οι βουλευτές, οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι σε Δυτική Αχαΐα και Ηλεία πρέπει να πάψουν να καλύπτουν τους λαθροθήρες Πρέπει άμεσα και απερίφραστα να τους καταδικάσουν και να τους απομονώσουν. Αλλιώς θα είναι συνένοχοι.

Κώστας Παπακωνσταντίνου
Περιφερειακός Σύμβουλος 697 676 8074


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου