Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Επαρχιακοί δρόμοι στο έλεος των βροχών και της εγκατάλειψης

Επαρχιακοί δρόμοι στο έλεος των βροχών και της εγκατάλειψης

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα με γραπτή ερώτησή της αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα διαβρώσεων και επικινδυνότητας τριών δρόμων (που φυσικά δεν είναι οι μόνοι) που συνδέουν χωριά της περιφέρειάς μας.
Το κείμενο της γραπτής ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Θέτουμε υπόψη σας τα προβλήματα αλλά και πιθανούς κινδύνους που προκύπτουν από την κατάσταση τριών οδών της περιφέρειας μας:
  1. Της οδού από το χωριό Μπόρσι προς το χωριό Κέντρο στην Ηλεία (δυτικά του φράγματος Πηνειού). Η οδός αυτή, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα ρωγμών και διαβρώσεων (δείτε σχετικές φωτογραφίες 1, 2, 3). Το περασμένο έτος είχε για μήνες, λόγω των διαβρώσεων, τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα οι χρήστες του δρόμου να αναγκάζονται να κάνουν μεγάλο κύκλο σε σχεδόν δεκαπλάσια απόσταση προκειμένου να φτάσουν από το ένα χωριό στο άλλο. Αυτή τη στιγμή μετά από χαλικόστρωση (συνημμένες φωτογραφίες 4 και 5), το περισσότερο τρωτό στις διαβρώσεις τμήμα του δρόμου είναι βατό αλλά επισφαλές.
 


Θέτουμε το ερώτημα: Τι προτίθεσθε να πράξετε ως υπηρεσία για την οριστική μελέτη και έμπρακτη αντιμετώπιση των προβλημάτων του εν λόγω δρόμου εν όψει και του φόβου των κατοίκων ότι η περίοδος των βροχών που είναι εν εξελίξει μπορεί να οδηγήσει και πάλι σε διάβρωση του χαλικοστρωμένου τμήματος και εκ νέου θέση του δρόμου εκτός λειτουργίας; Αντιμετωπίζετε το θέμα μιας ριζικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του δρόμου αυτού;

  1. Της οδού από Άνω Τραγάνα προς Προσήλια και Αγία Βαρβάρα του Δήμου Αγρινίου, στο τμήμα από Άνω τραγάνα μέχρι την διασταύρωση προς Καινούργιο μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων. Το τμήμα αυτό, όπως μου γνώρισαν κάτοικοι της περιοχής, είναι χαλικοστρωμένο, και παρουσιάζει διαβρώσεις (λακκούβες) και τους συναφείς κινδύνους σε μεγάλο βαθμό.
  2. Της οδού από Αγία Βαρβάρα προς Περιστέρι στην ίδια ως άνω περιοχή του Δήμου Αγρινίου. Ο δρόμος αυτός, μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων,  ευρίσκεται στην ίδια ή και χειρότερη κατάσταση (χαλικόστρωση, μεγάλες κλίσεις, επικίνδυνη στένωση σε τμήμα του μήκους περίπου 300 μέτρων).
  3. Θέτουμε το ερώτημα: Τι προτίθεσθε να πράξετε για την ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων των υπό στοιχεία (2) και (3) οδών της περιοχής του Δήμου Αγρινίου, που να περιλαμβάνει την βελτίωση και ασφαλτόστρωσή τους  και την αντιμετώπιση των σχετικών προκυπτόντων κινδύνων; Ειδικότερα για τον δρόμο Αγίας Βαρβάρας Περιστερίου, έχει τεθεί υπό μελέτη το ενδεχόμενο νέας χάραξης προς επίλυση του προβλήματος της επικίνδυνης στένωσης που παρουσιάζει σε μήκος 300 μέτρων;

Γιώργος Κανέλλης
Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου – Επικεφαλής της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας

(στην πρώτη φωτογραφία ορατές μεγάλες ρωγμές στο δρόμο Μπόρσι Κέντρο και στη δεύτερη το κομμάτι που χαλικοστρώθηκε αλλά απειλείται από τις βροχές)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου