Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Οι προγραμματικές δηλώσεις της περιφερειακής αρχής


Δευτέρα 17-1-2010

            Δελτίο τύπου
 
  Ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, προέβη, μετά την ολοκλήρωση της  σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικείμενο τις προγραμματικές δηλώσεις της περιφερειακής αρχής, στην παρακάτω δήλωση:

   Ακούσαμε με προσοχή και καλή πίστη τις προγραμματικές δηλώσεις της Περιφερειακής Αρχής και παρά την αοριστία τους, ειλικρινά ευχόμαστε να συμβάλλουν στην βελτίωση της δημόσιας ζωής στην περιφέρειά μας.
  Εκκινώντας από μια θετική και αισιόδοξη στάση έναντι του θεσμού της αιρετής περιφέρειας, θα δώσουμε, από την πλευρά μας, τη μάχη για την αξιοκρατία, την ίση μεταχείριση των πολιτών, τον δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο θεσμών και υπηρεσιών, την διαφανή και συνετή διαχείριση των οικονομικών πόρων.
Κύριοι άξονες της δράσης μας μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι η βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, η προστασία και αειφορική διαχείριση φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων η εξοικονόμηση ενέργειας και η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η προστασία και αειφορική διαχείριση των φυσικών πόρων και οικοσυστημάτων και εν γένει των δημοσίων αγαθών.
Οι διακηρύξεις της περιφερειακής αρχής για διαφάνεια, αποτελεσματικότητα στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, διεκδικήσεις θα κριθούν στην πράξη.
Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε προσεκτική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, όχι όμως χαλαρή και επιεική. Θα είμαστε αδογμάτιστοι και απροκατάληπτοι αλλά ποτέ δεδομένοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου